Во Босна и Херцеговина 1.633 новозаразени починаа 47 пациенти

 

Денеска во Босна и Херцеговина регистрирани се 1.633 новозаразени, а починаа 47 пациенти.

Оздравеа 1.226.

Во Федерацијата тестирани се 3.496 примероци, од кои 1.172 позитивни. ДОсгеа тестиранис е вкупно 252.671 примероци, а Ковид-19 е потврден кај 48.109 лица.

До денеска оздравеле 28.393 пациенти, а во моментот активни се 18.457 случаи.

Во федерацијата во 24 часа починале 19 луќе од Ковид-19 или вкупно 1.259.

Во Република Српска тестирани се 1.005,а корона виурсот е потврден кај 365 лица.

Пријавени се 26 смртни случаи или вкупно 775.

Досега потврдени се 26.183 случаи со корона вируос.

Оздравеле 11.002 лица, а тестирани се вкупно 122.974 лица.

Во Брчко има 96 новозаразени со 210 тестирани. Починале две лица.