Во БиХ регистрирани нови 229 заболени од Ковид-19, тројца починаа

 

Во изминатите 24 часа во Босна и Херцеговина забележани се 229 нови случаи позитивни на корона вирус, од кои 162 во Федерацијата, а 66 во Република Српска.

Од почетокот на епидемијата во Федрацијата БиХ заболеа вкупно 6.105 луѓе, а починаа 94, додека во република Српска досега заразени се 4.488, а починаа 157.