Во БиХ нови 293 заразени со Ковид-19, починаа девет пациенти

 

Во Босна и Херцеговина во последните 24 часа корона вирусот е потврден кај 293 лица, од кои во Федерацијата 214, а во република Српска 79.

Тестирани биле 1.309 примероци во Федерацијата додека во република Српска тестирани се 489.

Во Федерацијата починаа седум пациенти. Досега тестрани се 116.204 примероци, а вирсуот е потврден кај 11.763 лица.

До денеска се излечиле 8.318 пациенти, а активни се 3.115 случаи.

Во Република Српска доесега починаа 244.