Во БиХ нови 243 случаи со корона вирус

 

Во Босна и Херцеговина во последните 24 часа тестирани се 1.156 примероци на корона вирус, а 243 биле позитивни.

Во Федерацијата има 170 нови случаи, а во Република Срска 73. Починаа вкупно четири пациенти.

Во Федерацијата биле тестирани 854 примероци.

Досега тестирани се 117.978 примероци, а корона вирус е најден кај 12.177 лица.

Во Федерацијата починаа двајца пациенти или вкупно 333 починати.

Република Српска тестирала 302 лабораториски примероци, денеска, со 73 позитивни.

Досега потврдени се 7.330 случаи со корона вирус, а починаа 247 лица, од кои двајца во последното деноноќие.

Оздравеле 4.294 пацинети,а тестирани се вкупно 64.202 osobe.