Во БиХ има 366 новозаболени, починаа 11

Во Босна и Херцеговина 11 лица починаа од како последица на коронавирусот во последните 24 часа, седум во федерацијата БиХ и тројца во Република Српска.

Вкупниот број на починати од почетокот на епидемијата во БиХ е 522.

Во последните 24 часа во БиХ се регистрирани 366 нови случаи на инфекција, така што бројот на заразени од почетокот на епидемијата се зголеми на 17.304.

Во федерацијата БиХ има 225 новозаразени, од 1.339 тестирани примероци, а во Република Српска позитивни се 139, од 554 тестови.

Најголем борј на новозаразени се повторно регистрирани Бања Лука (23).

Во Дистриктото Брчко денеска се регистрирани двајца позитивни на корона вирус, а еден пациент почина.