Во БиХ 158 новозаразени, починаа две жени

 

Според податоците на Федералниот завод за јавно здравство во изминатите 24 часа во Федерацијата БиХ тестирани се 890 примероци, од кои 124 се позитивни на Ковид-19, а во Република Српска потврдеа е зараза кај 34 лица, со што вкупниот број е 158.

Во Федерацијата БиХ досега се тестирани 67.634 примероци, а Ковид-19 потврден е кај 3.641 лица.

До денеска, во БиХ оздравеа 1.463 пациенти, од кои 10 во последните ден.

Активни се 2.100 случаи, а до сега се забележани 78 смртни случаи, од кои во последните 24 часа два.

Во Република Српска заразара е потврдена кај 34 лица (20 мажи и 14 жени).