Во Белград одржан 21-от граѓански протест „1 од 5 милиони“

На платото пред Теразијска чешма во Белград и покрај Велигденските празници се одржа 21-от протест „1 од 5 милини“.

Организаторите претходно најавија дека протестот вечерва е во согласност со претстојниот празник и има хуманитарен карактер за собирање парични донации за лечење на Вук Хуљиќ.

На протестот се обратија професорот Ратко Божовиќ и членот на Демократската партија и актер Бранислав Лечиќ.

Потоа граѓаните тргнаа во прошетка низ централните белградски улици до Градската библиотека на Кнез Михајлова улица.