Во Белата куќа со Бајден ќе се всели и куче земено од засолниште 

САД– Во Белата куќа, заедно со семејството на новоизбраниот претседател Џо Бајден ќе се всели и куче земено од засолниште. 

Откако ќе се преселат во Вашингтон, Бајденови ќе бидат придружени од два германски овчара. Како што соопшти синоќа Базфид, едниот волчјак, Чамп, е земен од одгледувач на кучиња, додека другиот, Мејџор, бил земен од засолништето за животни „Delaware Humane Association“. 

Кучето ќе биде прво животно од уточиште кое се населило во Белата куќа. 

За време на предизборната кампања на почетокот на октомври, Џо Бајден повика на враќање на кучињата во Белата куќа. Кога дојде во Вашингтон во 2017 година, акуелниот претседател Доналд Трамп не донесе со себе куче.