ВМРО-ДПМНЕ: Власта отвори можност бугарската мафија да основа коцкарници во Македонија


Фото: Б. Грданоски
Власта на ДУИ и Ковачевски шверцерски со потпис на Артан Груби протнала одлука за основање на дури три нови онлајн-коцкарници, обвини ВМРО-ДПМНЕ.

 

„Во услови кога народот тоне во сиромаштија, тие, наместо да работат на подобар стандард, формираат коцкарници, кои уште повеќе ќе ги осиромашуваат граѓаните.

Да биде ова уште посомнително, власта воведува услови што ги дисквалификуваат домашните фирми и отвораат можност да влезе капитал од бугарското подземје ,каков што е ликот Васил Бошков-Черепот. Токму овој лик поврзан со бугарската мафија, кој живее во Дубаи, се занимава со бизнисот со коцкарници и условите за бизнисот во Македонија што ги определува Владата му отвораат можности на бугарското подземје да навлезе во државата“, додаваат од партијата.

Ова не само што е лицемерно од страна на власта што го осиромашува народот туку е и крајно опасно за државата, порачаа од опозициската партија.