ВМРО-ДПМНЕ нема да го прими Бучковски да ги информира за разговорите со Бугарија, бил нелегитимен

Откако  речиси секојдневно бараа да знаат што се случува во преговорите со Бугарија, сега ВМРО-ДПМНЕ не сака Владо Бучковски да ги информира за неговите разговори со Софија. Антонио Милошоски, пратеник и член на ИК на партијата, вели дека тој не е добредојден во ВМРО-ДПМНЕ затоа што не бил легитимен претставник на државата.

„Бучковски како политичар нема кредибилитет во Република Македонија и во поширата јавност“, рече Милошоски при гостувањето на Сител и го отфрли ставот на претседателот Стево Пендаровски дека тој по враќањето од Софија ќе направи посета кај сите политички партии и ќе ги брифира. Милошоски рече дека е потребна лидерска средба или собраниска седница (затворена или отворена) на која ќе се утврди „рамката на нашиот национален идентитет како европска вредност“. Тој не верува во пресврт до крајот на годината, особено откако Владата го назначи Владо Бучковски за специјален претставник.