ВМРО-ДПМНЕ ја нападна одлуката за поскапување на струјата

ВМРО-ДПМНЕ повторно ја нападна одлуката за поскапување на струјата тврдејќи дека зад неа стои интересот на Заеви да се богатат земајќи тендери од РЕК Битола и ЕЛЕМ.

-Граѓаните се против покачувањето на цената на струјата. Тоа е огромен удар врз нивниот џеб и домашен буџет, во услови на пандемија, кога голем број ги загубија своите работни места.

На СДСМ не и е важно дали граѓаните имаат пари или не да ги плаќаат така покачените сметки за струја и дали така нема да се загрози нивната егзистенција, се додека се полни буџетот на фирмите од кои утре ќе треба да земаат тендери фирмите на Заеви.РЕК Битола и АД ЕЛЕМ три години се користат како средство за богатење на Заеви и фирми блиски до нив, кои испумпаа милиони преку јавни набавки.

Доколку СДСМ се поставеше домаќински, овие фирми немаше да ја почувствуваат загубата причинета поради пандемијата, но тоа ќе значеше помалку тендери за нивни блиски фирми, работа, од која очигледно не можеа да се откажат. Тоа ќе значеше и дека нема да можат да прават предизборен поткуп со над 1.000 вработувања, тврди опозициската партија.