Владата побарала уште две недели вонредна состојба

Во претседателската вила „Водно“ почна седницата на Советот за безбедност на која треба да се одлучува за евентуалното продолжување на вонредната состојба.

Како што се дознава Владата, која имаше седница утрово, побарала продолжување на вонредната состојба за уште две недели, што асоцира дека и натаму се прават напори да се постигне консензус за датумот на избори.