Владата одвои 6 милиони денари за помош на Хрватска

Се бараат пповредени под урнатините во Петриња

Владата на Македонија на денешната седница донесе одлука за финансиска помош од 6 милиони денари за Хрватска, по силниот земјотрес во Петриње, објави премиерот Зоран Заев на „ФFејсбук“.

„Солидарноста е првиот порив во овие моменти и ќе пружиме помош спгласно потребите.До премиерот Андреј Пленковиѓ и до сите хрватски граѓани погодени од земјотресот упатувам силна поддршка. Во име на сите граѓани на Северна Република Македонија изразувам сочуство за жртвите“, напиша Заев.