„Виз Ер“ ја најави зимската сезона за летање од Скопје


Фото: Б. Грданоски

Wizz Air го финализираше својот распоред за зимската сезона за базата во Скопје, кој започнува на 30 октомври, оваа година и завршува на 25 март, следната година. Унгарскиот нискобуџетен превозник ќе сообраќа на 30 линии од Скопје во текот на сезоната, една помалку од оваа летна сеоза. Релацијата Скопје – Малта е таа што не е спомената во распоредот на зимско-сезоната. Летовите на оваа релација ќе престанат на 29 октомври и се очекува да бидат обновени следната летна сезона. Летовите за Братислава ќе се зголемуваат три пати неделно во текот на зимската сезона.

Од 31-ви октомври, авиокомпанијата ќе ги отстрани трите авиони Ербас А321 со 230 седишта од базата и ќе ги замени со Ербас А321нео со 9 седишта поголем капацитет од А321.

Wizz Air ќе работи со различен распоред во периодот декември – јануари и во него некои линии ќе се зголемат, а на некои ќе го променат денот на летање.