Викторија петти ден по ред без нов случај на коронавирус

Австралија - пазар за риби

Австралиската држава Викторија, некогашно жариште на коронавирусот во земјата, петти ден по ред не регистрира ниту еден случај на коронавирусот.

Австралиските држави почнаа со ублажување на регионалните ограничувања и најавено е отворање на меѓусебните граници.

По повеќе од три месеци строги мерки за карантин, Викторија неодамна ги отвори рестораните и кафулиња, но јавните собири сè уште се ограничени.

Од почетокот на пандемијата во Австралија имало 27.600 случаи на коронавирус, од кои 90 проценти во Викторија.