(Видео) Туристи бегаа од голем ненадеен бран


Туристи на исланд панично бегаа кога дел од глечер се одрони и покрена голем бран.
Стивен Мантлер, планински водач и сопственик на туристичката агенција „Хафјали“ го забележа целиот настан на камера.
Додкеа туристите се воодушевувале на глечерот во националниот парк „Ватнајокул“ на истокот на Исланд, голем дел од глечерот се одрони и покрена голем бран поради кој туристите почнале панично да трчаат од брегот.