(ВИДЕО) Страотна слика од околината на Велес, пожарот не стивнува и се шири

Пожарите во околината на Велес не стивнуваат. Пожарот кој избувна во близина на езерото Младост се прошири и до самиот автопат Скопје – Велес.

За страотната глетка сведочат и видео снимките објавени на социјалните медиуми, а поради силниот ветер, пожарот се прошири на огромна површина, поради што во опасност се нашле и неколку куќи, но и сите околни објекти околу езерото.

Во гаснењето на пожарот се вклучени 50 припадници на армијата, еден хеликоптер и два авиони од Дирекцијата за заштита и спасување, а во помош пристигнати се и пожарникари од Неготино и Кавадарци.

Страотна глетка во Велес, пожарот само што не ги проголта објектите!

Страотна глетка во Велес, пожарот само што не ги проголта објектите!

Posted by Македонски Весник on Понеделник, 26 август 2019