(ФОТО/ВИДЕО) Скопје како бајка: Започна фестивалот „Стрит лајт арт“

Фото: Б.Грданоски

Почнувајќи од вчера па се до 1 јуни во Скопје се одржува фестивалот за светлосна уметност „Skopje Light Art District 2019“.

фото: Борис Грданоски

На локации во Старата скопска чаршија, на кејот и во Градскиот Парк.

Дваесет и пет меѓународни и домашни уметници, уметнички здруженија и групи, со 26 светлечки инсталации, перформанси и 3Д проекции во најразновидни форми и облици на Скопје и скопјани повторно им ја доловуваат магијата на светлосната уметност.