(Видео) Се урива дивоградбата кај „Мавровка“

Екипа на Јавното претпријатие за патишта почна со уривање на дивоградбата пред „Мавровка“.

Погледнете во живо:

Рушење на објектот пред Мавровка

Posted by MИА.mk on Среда, 02 септември 2020

Владата на Република Северна Македонија на својата прва седница одржана вчера донесе одлука да му препорача на Управниот одбор на Јавно претпријатие за одржување и заштита на магистралните и регионалните патишта да донесе одлука за ангажирање на потребна механизација, средства за работа и вработени, за уривање и демонтирање на бесправно изграден градежен објект што се наоѓа пред ТЦ Мавровка, без надоместок кон Општина Чаир, односно од сопствени средства.