(ВИДЕО) Русите масовно се евакуираат од Крим


Проруските жители на Крим и тие што официјална Москва ги насели на овие територии откако ги окупираше, масовно бегаат од полуостровот, користејќи ги сите начини.

Според видеото објавено на социјалните мржеи река луѓе чека воз за да си замине од Крим кој одеднаш стана главна цел на ракетирањето од страна на Украинците.

Ова е првпат руските граѓани да ја осетат војнатаво Украина на свој грб.