(ВИДЕО) Роботи тестираат ковид а сајбер-кучиња танцуваат


 Започнува кинеската роботска изложба. Роботска рака направена за собирање човечки примероци за скрининг на „Ковид-19“ и  десетици сајбер-кучиња кои танцуваат беа меѓу главните моменти на годишната Светска конференција за роботи што беше отворена во четвртокот во Кина.