(ВИДЕО) Објавена првата снимка од судирот на бродовите во Дунав

Унгарските медиуми објавија видео снимка од моментот кога се судираат бродовите во Дунав при што, според информациите настрадале седум лица, а 21 лице се водат за исчезнати по кои се уште се трага.

Моментот на трагедијата е снимен со камера од покривот на еден хотел во близина.

Туристичкиот брод се судри со друг брод во Дунав во близина на центарот на Будимпешта.