(Видео) Потонаа пет бродови на парадата на Трамп во Тексас

 

Дури пет бродови потоаа на парадата за поддршка на кампањата на Доналд Трамп за нов претседателски мандат на езерото Тревис во близина на Остин, Тексас.

„Украсете ги своите бродови со татковински бои и виорете онолку знамиња за Трамп, колку што тие можат да носат“, се повикуваа приврзаниците на Трамп на прадата на бродови. „Да пратиме порака“, се повикуваше.

Но, поракаа не испадна како што посакуваа. Кога стотици чамци полнаа да се движат заедни, тоа створи многу проблеми. Набрзо шерифот на округот Тревис примил 15 повици за помош.

На помош се повикувало затоа што вода влегувала во чамците, некои се превртеле, мотори престанале да работат.

Повеќето чамци во кои продирала вода се извлечени на суво, но пет бродови потонаа. Три се дополнително извлечени, а два се се уште на дното на езерото.

Меѓу оние кои повикале помош нема повредени. Од канцеларијата на шерфифот велат дека не се работи за саботажа.

„Пожарникарите од водата извлекле многу луѓе“, вели Брајден Фрејм, претседател на здружението на пожарникари.