(Видео) Од уста на жена извадена змија долга еден метар

Не е познато дали змијата преживеала. Жената преживеала, но веројатно нема повторно да спие надвор.

Лекарите во Дагестан отстраниле змија долга 1,2 метри, која влегла во устата на жената додека спиела во нејзиниот двор.

Младата жена по некое време воопшто не се чувствувала добро  и брзо е пренесена во болницата во селото Леваши.

На видеото е прикажано доктор кој интубира жена која е под општа анестезија, а потоа вади змија од грлото.

„Ајде да видиме за што се работи“, вели лекарот додека медицинска сестра со гадење ја вади змијата. Се слушаат шокирачки крикови на доктор и медицинска сестра кога сфатија зошто пациентот се разболел.