(Видео) Мерките мора да се почитуваат – вирусот не е шега

Министерот за здравство Венко Филипче, повикува на морал од секој од нас. Вели дека ова не е шега и дека секој од нас, за свое добро и доброто на најблиските треба да се придржува до мерките за заштита од корона вирусот донесени од Владата.

Одлуките мора да се почитуваат

Одлуките мора да се почитуваат. Ако велиме дека нема масовни собири – нема масовни собири. Тоа не е шала. Ова е за добро за граѓаните, за нивното здравје, за децата, за родителите, за сите нас. Секој којшто не го почитува законот – против секој ќе се преземат соодветни мерки.

Posted by Венко Филипче on Петок, 13 март 2020