(Видео) Како еден таксист се штити од корона вирусот


Кога станува збор за корона вирусот, превенцијата на многумина им е на прво место, а за тоа се свесни и многу кинески таксисти кои и покрај бројните забрани сè уште мора да ја извршуваат својата работа.

На социјалните мрежи се појави видео кое го направил еден патник во такси, а на кое се гледа како локален таксист се штити од потенцијална зараза.

Имено, тој во целост го изолирал предниот дел од возилото. Некои го фалат за иноватвинот пристап, а некои се шегуваат на негова сметка.