(Видео) Како да управувате со личните финансии – ново едукативно видео од Народната банка

Народната банка објави ново видео од серијалот едукативни анимирани видеа „Со Народната банка во светот на финансиите“.

Серијалот е предвидено да содржи девет видеа и во нив се обработуваат актуелни теми од доменот на финансиите коишто ги засегаат сите граѓани како активни субјекти во финансиските текови.

Видеото се изработува со поддршка од Европскиот фонд за Југоисточна Европа (ЕФСЕ).

 

Видеото е достапно и на албански јазик: