(Видео) Како Црногорец избира жена: На едни им е смешно, други се бесни


Какви квалитети треба да има идеалната жена за Цногорче и колку неговите критериуми се разликуваат од посилниот пол во Србија? Дознајте како просечен Црногорец си ја избира сопругата!

Кога жената ќе свари одлично „турско“ кафе, обично се вели дека може да се омажи. Дали е тоа навистина клучниот критериум за бракот на македонските мажи? Тешко. Повеќето од нив ќе ви кажат дека им е важно нивната избраничка да знае да готви, ако не подобро, тогаш барем како и нивната мајка, да се грижи за себе, да не се запоставува себеси кога децата ајде, дека таа е негувателка, домаќинка и, се разбира, , голем љубовник.

Естетиката исто така не е занемарлива. Многумина бркаат по жени кои мора да бидат толку привлечни што сите обични мажи би им позавиделе како успеале да ја освојат. Секако, сето тоа треба да се земе со резерва, бидејќи сите сме различни, па квалитетите кои посилниот пол ги бара кај своите идни избраници се сосема различни.

А знаете ли за какви дами се мажат Црногорците? Какви карактеристики треба да имаат за да се согласат да застанат на лудиот камен? Еве 7 критериуми според кои просечен жител на Црна Гора избира идна сопруга:

1.Дека е како мајка му.
2.Дека нема пријатели од машки пол.
3.Да се ​​готви добар грав.
4.Да знае како се менува „Пљевља“ по падежи.
5.Дека немала никој пред него.
6.Да раѓаат само машки деца.
7.Да биде добра со свекрвата.

Оваа хумористична објава е објавена на страната на montenegrin.beauty на Инстаграм со коментар и објаснување.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vodič kroz Crnu Goru 🇲🇪 (@montenegrin.beauty)

„Од 1 до 10, колку е ова точно? Споделете го или испратете го на оној кој треба да го види ова. Се разбира, тоа е шега, знам дека веќе ве навикнав на слични клипови, но само за да знаат и кои првпат го гледаат.“ објасни администраторот на оваа станица.

Секако, повеќето сфатија дека се работи за шега, а многумина дури забележаа дека овие критериуми може да се сменат на мажи од речиси сите земји на поранешна Југославија. Сепак, имаше и некои дами на кои ова воопшто не им беше смешно…

„Замислете секоја Црногорка да раѓа машки деца, а за која генерација нема повеќе Црногорки, туку само машки? Никогаш не сум прочитал ништо поглупо, иако ова е шега во која има повеќе од 50% вистина“, вели тој. напиша еден лут корисник на Инстаграм.