(Видео) Хрватски политичар со предизборен „хит“ спот

 

Кандидатите за пратеници во Хрватска се обидуваат на различни начини да доијат поддршка од бирачите, а капмањата на некои предизвика реакции во јавноста.

Така, кандидатот на партијата Мост, Јакослав Ројница излезе во јавност со (не)креативен видеозапис.

Неговиот промотивен спот почнува со кадар каде тој стои на карпа над море во црн костум и бели чевли. Скока во морето, а по излегувањето вели „Со нас ќе испливате од проблемите“.

Изборите во Хрватска треба да се одржат на 5 јули, а слоганот на Мост е „Хрватска се буди“.