(ВИДЕО анимација) На небото над Македонија речиси не летаат авиони

Еуроконтрол направи анимација за да го покаже влијанието на пандемијата на водушниот сообраќај и притоа ја опфати и Македонија.

Според податоците на Еуроконтрол во неделата над нашата држава прелетале само 38 авиони, што е за 95 отсто помалку од лани во истиот период. Заради споредба Еуроконтрол дава и табела на бројот на летови во повеќе држави и видео анимација.