Ви пречат шишињата со капаче што не се отстранува? Пробајте го овој трик за отворање!


Корисник на TikTok на следбениците им покажа интересен трик за пиење од пластични шишиња со капачиња што не се отстрануваат, што изненади многу корисници на социјалните мрежи.

Имено, откако ќе го отворите шишето, треба да го префрлите капачето на другата страна и на тој начин ќе можете без проблем да пиете.

„Сите погрешно ги отворавте цело време“, напиша тој. Видеото досега собра повеќе од четири милиони прегледи.

@sroche2

This whole time weve been doing it wrong! #pov #doingitwrongthiswholetime #newbottle #bottletop #fyp #fy #viral

♬ original sound – Dude Dad

Некои изјавија дека овој совет е одличен, а други напишаа дека овој трик не може да се примени на сите шишиња.

„Капата ја извртуваш, ја скинуваш и се опиваш како нормален човек“, „Морам да го пробам ова“, „Се прашував кој ќе направи капа што постојано ми удира во нос“, „Преферирам да пијам од нормална шише без капаче Ова ме полудува“, се дел од коментарите.

Како што е познато, до овој месец сите земји од Европската унија мораа да ги укинат отстранливите капачиња на пластичните шишиња до три литри и да ги заменат со неотстранливи.

Ова е дел од директивата на Европската унија објавена во 2018 година која има за цел да го намали количеството пластичен отпад.