Велика Британија  потопла од Крит, Миконос и Санторини


Велика Британија  е  потопла од Крит, по најавите дека температурите деновиве ќе достигнат до 26 степени Целзиусови во најтоплиот ден од годината. Температурите веќе достигнаа 22 степени Целзиусови во југоисточниот дел. Делови од земјата ќе бидат потопли од некои грчки острови како Санторини  и Миконос, па дури и ќе го надминат Лос Анџелес во Калифорнија до вторник попладне.

Сепак, температурите полека ќе опаѓаат како што одминува неделата кога ќе дојде до свеж воздух и температури поблиску до просекот за овој период од годината.