Ве привлекуваат„чудни“ типови? Еве зоштo е тоа добро

Врската со вакви луѓе може да биде најдоброто нешто што ви се случило досега.
Повеќето луѓе ќе речат дека немаат свој „тип“ кога станува збор за избор на партнер. Ќе наведат некои од вообичаените позитивни квалитети што посакуваат нивниот избраник да ги поседува – љубезност, шарм, интелигенција, убавина … и тоа е крајот на приказната. Ретко ќе чуете некој да рече дека тој паѓа на „извртени“ типови, затоа што да не лажеме, самиот збор не е поврзан со нешто позитивно или добро.

Сепак, точно е дека таквите луѓе можат да бидат далеку поинтересни и романтиката со нив е многу подлабока и искрена отколку со оние што спаѓаат во првиот калап.

Не зборуваме за „лоши“ типови, туку за специфични луѓе кои прават работи на свој начин и не им е грижа што велат луѓето. Тие се вистински за самите себе, тие добро знаат и ги прифаќаат сите нивни „пресврти и вртења“.

Ако спаѓате во групата на оние што спаѓаат во оваа необична сорта, оној што се издвојува од „стандардот“, тогаш треба да знаете дека воопшто не е лошо. Напротив. Психолозите велат дека љубовта со овие луѓе има многу предности, а еве неколку …

Никогаш нема да ве судат

Социјалните и културните стандарди честопати нè ограничуваат и нè спречуваат да бидеме такви какви што навистина сме. Но, вашиот „искривен“ партнер ќе ви каже дека е добро да се биде различен и несовршен. Тие ќе ви објаснат дека работите што мислите дека се чудни за себе, се всушност она што ве прави уникатни.

Нема здодевни разговори

Нема табуа во разговор со луѓе како овие. Досадни теми како промена на времето или актуелната политичка состојба во светот нема да бидат на менито. Наместо тоа, ќе имате искрени, „голи“ разговори, оние кои ви овозможуваат навистина да го кажете тоа што мислите. Ако не се согласувате, тоа нема да биде проблем. „Weirdos“ ја поздравува различноста.

Излегувањето е ништо друго освен класично

Повеќето парови избираат традиционални начини за излегување – одење во ресторани, кино, клуб … И нема ништо лошо во тоа. Сепак, ваквите излети не се за „извртените“. Тие ќе дојдат до далеку покреативен начин да поминат квалитетно време со вас. Не е важно дали ресторанот е убаво украсен или храната е со врвен квалитет, но како се чувствувате, ако сте убави, дали сте среќни. Што повеќе би сакале?

 

Во кревет, очекувајте … добро, неочекувано

 

Како што ќе бидат креативни во осмислубањето на излегувања со вас, така ќе се однесуваат и во кревет. Со овие луѓе ништо не е рутинско, тие ќе дадат се од себе за да ве ослободат, да ви одземат инхибиција доколку ги имате. Дури и ако не им се допаѓаат некои ваша „финта“ во водењето љубов, тие ќе ви кажат на начин на кој нема да се срамите.

Ќе ви помогне да станете похрабри

 Основната карактеристика на луѓето кои што повеќето ги сметаат за чудни е можноста да го надминат стравот од „она што ќе го каже светот“. И да се биде во врска со такво лице кое ги надминало тие стравови може само да те натера да го сториш истото. Прифаќање на себе си, без оглед на социјалните норми и калапи, слободно да го кажете тоа што мислите и чувствувате без срам и страв од осуда на околината, всушност е најдоброто нешто што можете да го направите за себе.