Уште една експлозија на Шри Ланка

Нова експлозија одекна во предградие на главниот град на Шри Ланка, Коломбо откако експлозивни направи се активирани во три цркви и три хотели во градот.

Според полицијата експлозијата се случи во предградието Деивала.

Во претходните експлозии, на католички Велигден, загинаа најмалку 185 лица, а над 400 други се повредени.