Уште 172 новозаболени во БиХ

 

Во последните 24 часа во биХ регистрирани се 172 нови случаи на заразени со корона вирсу. Од тој број 94 се во Федерацијата, а 78 во република Српска.

Во БиХ тестирани се 1.383 примероци, а вкупно 58.59.

До сега ковид-19 е потврден кај 2.480 луѓе, оздравеле 1.184 пациенти, а активни се 1.236 случаи. Починале 60 луше.

Во Република Српска пак тестирани се 468 од кои 78 се позитивни. Пријавен е еден смртен случај.

До сега во РС потврдени се 2.451 случаи, починаа 126, а оздравеа 1.350 лица. Вкупно се тестирани 8.021 лица.