Усеини: Oставете ме на мира, расправајте се со други дивоградби

„Ве молам оставете ме на мира, да не бидам безобразен. Расправајте се со други дивоградби“.

Ова е коментарот на советникот од Општина Охрид, Нефи Усеини на прашањето на ТВ 24 зошто со свечена церемонија синоќа ја отвори пицеријата, која е дивоградба лоцирана кај Чинарот во Охрид, за која има и решение за рушење.

Црвената лента на церемонијата ја пресече неговиот партиски другар од ДУИ градоначалникот на Струга, Рамиз Мерко.

На отварање присуствуваа и повеќе јавни личности од политичкиот живот во земјава.

Oваа дивоградба е една од тие на списокот за кои и УНЕСКО побра да се рушат, поради што Охрид за малку ќе завршеше од заштитени на листата на загрозени подрачја.