Ураганот Доријан на Бахамите досега однесе 30 жртви

Бројката на погинати од страотниот налет на ураганот Доријан врз Бахамите нарасна на 30, соопштија официјални претставници на властите, пренесоа светските агенции.

Министерот за здравство Дуане Сандс на Бахамите за американските медиуми изјави дека очекуваат во следните неколку дена оваа бројка „значително да се зголеми“, бидејќи продолжуваат потрагите и акциите за спасување на настраданите

Сандс изјави дека жртвите се од островите Гранд Бахами и Абака.

Ураганот Доријан во неделата го погоди островот Абака како бура од петта категорија, а потоа и Гранд Бахами како бура од четврта категорија