Унгарија ја ограничува продажбата на гориво: Дозволени се 50 литри дневно на бензинските пумпи


Унгарската енергетска групација МОЛ од вчера ја ограничи продажбата на гориво на малопродажните клиенти на 50 литри дневно на своите бензински пумпи во земјата, изјави за Ројтерс портпаролката Пироска Бакош.
Оваа одлука го преполови сегашното количество гориво кое клиентите може да го полнат на бензинските пумпи на МОЛ во Унгарија, се додава во информацијата.