Тупанчески: И без ВРМО-ДПМНЕ ќе почнеме да работиме на измените на Изборниот законик


И без ВРМО-ДПМНЕ ќе почнеме да работиме на измените на Изборниот законик кажа денеска министерот за правда Никола Тупанчески, кој минатата недела уште еднаш упати отворена покана до ВРМО-ДПМНЕ за да и се приклучи на Комисијата.

-Пратен е уште еден допис до ВРМО-ДПМНЕ доколку не се произнесат ќе почнеме да работиме на Изборниот законик, секогаш е отоврена поканата да се придружат и да дадат свој предлог.Идејата е да постапие по препораките на роаките на ОБСЕ и ОДИХР, вели министерот за правда Никола Тупанчески.