Трамп: Лажни вести виновни за нападите во САД

Американскиоот претседател Доналд Трамп ги смета медиумите одговорни за нападите што се случија во Охајо и во Тексас каде загинаа 29 луѓе.

По смртоносните напади Трамп ги обвини лажните вести за создавање омраза во државата. Тој додава дека медиумите се тие што треба да бидат одговорни за јавната безбедност.

Трамп пред тој твит нагласи дека смета дека чековите за купување оружје се причина за зголемен бропј напади.