(Видео) Трае 90 секунди: Ова е најкраткиот лет на светот


Дали сте слушнале за најкраткиот лет на светот кој трае само 90 секунди?

Авиокомпанија која оперира со услугата Orkney Interisland од Кирквол до Северните Острови во Шкотска. Ова вклучува посебен феномен, тоа е најкратката авиокомпанија во светот помеѓу островот Вестреј и Папа Вестреј, каде што патувањето трае цели 90 секунди.

Секој остров во архипелагот Оркни на северот на Шкотска има своја уникатност и сите се совршени за гледање птици, прошетка и релаксација на плажата покрај старите светилници. Сето ова им е достапно на туристите благодарение на компанијата Orkney Interisland, која им овозможува на туристите да ’скокаат’ од остров на остров, пишува TU Magazine.

Сепак, летањето не е баш најудобното искуство. Во кабината има само осум седишта, а бучавата од моторот е немилосрдна. Во самиот авион нема погодности, нема храна, пијалоци или тоалети. Сепак, има нешто посебно во овој лет што доколку не сте го знаеле претходно, би го сфатиле по речиси две минути патување. За само 90 секунди авионот повеќе нема да биде во воздух, ќе слета на пистата. Цената на еден ваков лет е околу 39 евра, повратен билет.

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jonathan Ford (@papayranger)