Тејлор Свифт испиша историја на Билборд музичките награди, синоќа однесе 10 нови статуетки


Синоќа, Тејлор Свифт ја додаде својата веќе импресивна победа во кариерата на Билборд музичките награди со 10 сосема нови победи – и им се заблагодари на фановите што го направија сето тоа да се случи.

„Се чувствувам како најсреќната личност на светот што ве имам во мојот агол и се грижите за музиката што ја правам“, заклучи таа. „Значи, ви благодарам – благодарам, благодарам, ви благодарам 10 милиони пати – за ова.

Свифт беше најголемиот женски победник на вечерта и  само втора по 11-те победи на Морган Вален за севкупен лидер. Но, кога станува збор за историските победи, 10-те нови награди на Свифт, плус петте нови награди на Дрејк, ги ставаат  суперѕвездите во рамнотежа за најпобедниците на сите времиња на музичките награди Билборд со 39 награди поединечно.

Во неделата вечер, Свифт беше победник во овие 10 категории: врвен изведувач, врвен женски изведувач, врвен изведувач на Билборд 200, врвен композитор на Хот 100, врвен изведувач на Радио песни, врвен изведувач за продажба на песни, врвен изведувач на Билборд глобално 200,  Уметник од САД, врвна кантри изведувачка и најпродавана песна за „Anti-Hero“…

Свифт годинава беше номинирана во 20 категории.

Свифт моментално е на меѓународниот дел од нејзината турнеја Ерас во Бразил.