“Тајм“ избра личност(и) на годината

Неделникот „Тајм“ традиционално секоја година избира личност што најмногу ја одбележала претходната година. Годинава, кога цел свет е во криза поради корона вирусот, изборот беше очекуван. Тоа се медицинските работници чии лица изшарани од заштитната опрема осванаа на насловната страница.