Свечена академија по повод Денот на Свети Сава


 

Со централна манифестација, свечена Светосавска академија, вечерва во Македонскиот народен театар ќе биде одбележан националниот празник на Србите во земјава – Денот на српскиот просветител Свети Сава.

Како што информираа од Српскиот културен центар во Скопје, Академијата ќе започне во 19 часот,

На Светосавската академија е предвидено обраќање на високи официјални претставници од државава, како и од Србија и од Република Српска.

Во соопштението се наведува дека со богата културно-уметничка програма ќе биде претставена културата, духовноста и традицијата на српскиот народ.