Супермоделот Куркова бремена со трето дете, ги покажа промените на своето тело

САД- Бременоста носи многу промени во вашето тело, некои ги очекувате и некои што никогаш не сте ги виделе како доаѓаат. Во новиот есеј за Гламур, поранешната манекенка на Викторијас Сикрет, Чехинката Каролина Куркова ја објави својата бременост заедно со суров есеј за нејзиното менување на телото – и некои навистина зачудувачки фотографии од бременоста. Ова ќе биде трето дете на чешката убавица со нејзиниот сопруг Арчи Дури; сепак, Куркова пишува за тоа колку е различно ова време за нејзиното искуство со растењето на нејзините деца.

Манекенката започнува со објаснување дека прифаќа и ги поздравува работите врз кои нема контрола. „Но, да се биде бремена по трет пат, а особено да се биде бремена во ова време, е поинакво искуство“, напиша таа. „Вие навистина не го доживувате тоа со вашите најблиски, не можете да видите пошироко семејство, сами одите на ултразвук“.

Како и да е, нејзината трета бременост доаѓа со многу промени кои не се Ковидни, исто така, поврзани со нејзиното патување со запознавање и за вљубување во нејзиното ново тело. Таа додаде: „Дваесет и едногодишно искуство во врвот на модата, документирање на целиот мој живот на фотографии, но никогаш не сум сакала да правам фотографии од бременост, бидејќи никогаш не се чувствував убаво покажувајќи го стомакот на бременоста. Жалосно е кога размислувам за тоа “.

Куркова продолжи да споделува како нејзиното време во индустријата на модели ги истакна дури и „најмалите“ од нејзините несигурности. Таа е родена три месеци порано и мораше да се оперира како новороденче за да ја поправи папочната хернија, што предизвикува копчето на стомакот да изгледа повеќе како лузна, што таа го нарекува „нормално копче на стомакот“. Таа рече дека нејзиното уникатно копче за стомак стана цел на злобни тролови преку Интернет за да ја малтретираат.

Иако ова беше извор на нејзината несигурност во текот на нејзините години како модел, тоа исто така имаше удел во тоа како се чувствува за растечкиот стомак. „Тоа исто така значи дека кога ќе останам бремена, имам рамно место – мојот стомак не станува совршено заоблен кога ќе ми расте копчето за стомак, и никогаш не сакав да го покажам тоа“, напиша Куркова.

Се разбира, таа препознава дека штетниот менталитет на „совршеното тело“ произлегува од индустријата во која работи. Во својот есеј за излезот се присети на написите што биле напишани за нејзиното „копче за стомакот што недостасува“, додека други го нарекле „чудно и туѓо“ ”

Но, проблемот не беше само критичарите на Интернет, туку и еден што таа го виде како се случува секој ден пред нејзините очи. Во фотосесиите, објасни таа, „уредниците го ретушираа, копирајќи и вметнувајќи туѓо копче на стомакот (би сакала да знам чија) на моето тело. Зошто луѓето би го сториле тоа? “

Зошто, навистина? Среќно за Куркова, фотографиите од бременоста што сега е горда што ги сподели, се направени во удобноста на нејзиниот дом во интимен амбиент – и сакаше јавноста да ги види.