Странските туристи ќе можат да уплаќаат за летување во Шпанија од јули

Странските туристи можат да резервираат одмори во Шпанија од јули, бидејќи двонеделниот самокарантин за странските патници најверојатно ќе биде укинат дотогаш, рече министерот за туризам во понеделникот.

Една од најтешко погодените нации во светот од корона вирусот, Шпанија зависна од туризмот постепено го олеснува строгото заклучување, иако го задржа карантинот за посетителите за да спречи втор бран инфекции.

„Сосема е кохерентно да се планираат летните одмори за доаѓање во Шпанија во јули“, рече Рејес Марото во интервју за локалната радио станица Онда Церо. (Ројтерс)