Стјуарт Емрих го напушта Vogue.com, му се навраќа на пишувањето

САД– Уредникот на Vogue.com Стјуарт Емрих го напушта вебсајтот на престижниот „американски „Вог“ на крајот на летото. Тој беше ангажиран пред помалку од една година по заминувањето на креативниот дигитален директор Сали Сингер во декември.

Пред да се придружи на Vogue.com, Емрих имаше кариера во престижни печатени медиуми, 16 години во „Њујорк тајмс“ од кои 7 години ја уредуваше рубриката  „Стил“ пред да замине во „ЛА Тајмс“ во 2018 година. Во искреното интервју за Daily Front Row  во февруари, тој рече дека позицијата Vogue.com го интересирала бидејќи е дигитална и дека Ана Винтур му понудила можност да помогне да ја „открие“ веб-страницата. Неговата цел беше да го засили покривањето на политиката, климатските промени и општествената одговорност. (Тој и Винтур исто така „се врзуваа“ околу нивната љубов кон театарот и тенисот, што Емрих го напиша и за самиот себе.)

Емрих ја известил Винтур за неговата „желба да се врати на пишување“ пред неколку недели. Во истото интервју за Daily Front Row , тој спомена дека има „идеја за книга“ и дека се вратил во Њујорк за „да се обиде да склучи договор со списание додека го следи тоа“.