Стевчо Јакимовски, кандидат за претседател на ГРОМ


Претседателот на ГРОМ и градоначалник на Општина Карпош Стевче Јакимовски е кандидат на оваа партија за претседател на државата.

Јакимовски во изјава за медиуми вечерва по седницата на Централниот одбор на ГРОМ соопшти дека добил поддршка од највисокото раководство на партијата да биде кандидат на партијата за претседател.