Средношколците во Струмица сакаат да одат на училиште

Мирен протест денеска одржаа средношколците во Струмица на кој побараа наставата во новата учебна година да ја реализираат со физичко присуство, наместо онлајн. Средношколци од Струмица побараа да се вратат на училиште и да продолжат со

Од градскиот плоштад каде беа собрани, упатија апел дека се подготвени да имаат и комбинирана настава, но истовремено најавија и продолжување на протестите ако не бидат прифатени нивните барања.

– Знаеме колку е ефикасна онлајн наставата. Ова е повик до надлежните да го слушнат нашето мислење бидејќи во спротивно ќе ја убијат нашата желба за напредок и ќе ни ја закопаат иднината, истакнаа на протестот.