Србите се враќаат пред мерките, метеж на границите

 

Километарски колони на граничните премини кон Србија, особено од хрватската страна.

Се претпоставува дека причина за овој метеж е стапувањето на силна на новите мерки, односно задолжителниот ПЦР тест или карантин за влез во Србија.

Владата на Србија пропиша нови мерки за задолжителен негативен ПЦР тест при влез во Србија за сите граѓани, па и за српските кои живеат во странство, а се чини сите побрзаа да стигнат пред да стапат на сила новите мерки.